fbpx

Tiden efter sommerferien, er en svær tid for mange par

Vi tænker ofte på sommerferien, som en lykkelig tid hvor vi endelig har tid til at være sammen og nyde hinanden.

Vi har set frem mod denne tid sammen det seneste år, vi har sparet op og planlagt de oplevelser, vi ønsker at have sammen.

Men for mange ender sommerferien i stedet med konflikter, sårede følelser, skuffelser og for mange – et brud.

Faktisk er sommerferien (sammen med julen) den periode, hvor flest par går fra hinanden.

Men det behøver ikke være sådan. For vi har ofte blot glemt hinanden undervejs i hverdagens trummerum med arbejde, fritidsaktiviteter, husholdning, børn og andre pligter.

Vi glemte at prioritere hinanden og ved måske ikke længere hvordan vi skal prioritere hinanden. Vi ved ikke hvor tiden skal komme fra og måske ej heller hvordan vi skal genopbygge kærligheden og gnisten imellem os?

Mange giver op her fordi det er så smertefuldt et sted at være og fordi det hele virker så uoverskueligt og måske uforståeligt.

Det er typisk også her, at ens egne personlige uforløste sår og traumer fremstår mest tydelige. Og hvordan skal man i en sådanne situation, kunne tage sig af og give plads til sin partners følelser og reaktioner?

Efteråret er den travleste periode for os
Perioden efter sommerferien er vores travleste periode med par, fordi det er her mange kommer til os i parterapi.

De ønsker ikke at give op på kærligheden trods de store udfordringer, men vælger at gøre et seriøst arbejde for, at finde tilbage til kærligheden, passionen og lysten til hinanden.

Ofte viser det sig, at denne smerte i livet, bliver parrenes største styrke, fordi de netop vælger at gå ind i det seriøse og ofte svære arbejde det er, at forløse gammel smerte i sig selv og imellem hinanden. Men forløses den, så giver det grobund for en endnu mere intens og dyb kærlighed og lyst til hinanden. Den kærlighed og lyst, som de fleste bruger livet på, at leder efter.

Izzah Kamillah

Du kan læse om vores parterapi og parforløb her og skrive til os på info@detsundeparforhold.dk hvis I ønsker en uforpligtende samtale. Vi vil meget gerne tale med jer og hjælpe jer videre fra hvor I måtte være.