Når intimiteten svinder bort og vi mister lysten til hinanden

Vi lever en travl hverdag hvor vores parforhold og kærlighed ofte ikke bliver prioriteret, særlig højt. Ikke fordi vi ikke vil men fordi vi ikke kan se, hvordan vi kan gøre det anderledes.

Vi har jobs, karriere, børn, familie, venner og fritidsaktiviteter, som for mange ryger længere op på prioriteringslisten end nærvær, væren og intimitet med vores partner enten dagligt eller ugentligt.

Kærestetid bliver lig onsdagssex og lørdagsex og så måske en fredagsfilm med et glas rødvin i ugens løb.

Vi er enten for trætte og pressede til mere. Vi har ikke tiden, overskuddet eller måske endda gnisten til at gøre mere ved det. Men vi elsker hinanden.

Mange par ender her, hvor passionen for hinanden er svundet hen. Sommerfuglene i maven er væk og vi får ikke længere sug i maven eller sensitive chills i kroppen, når vi tænker på at se vores partner igen.

Jeg levede sådan i mange år. Med pligtsex og upassionerede kys. Gnisten var væk og det samme blev respekten for hinanden stille og roligt.

Jeg bildte mig selv ind at kærligheden var stærk og vi kunne stå distancen uden et passioneret intimliv. Sex er jo ikke alt i et forhold og kærligheden var jo stærk.

Efter mange år i et sådanne parforhold og flere års arbejde med par, er min påstand nu, at intet parforhold holder, uden at man vedligeholder eller genskaber gnisten og lysten til hinanden igen.

Der er ikke noget mere livsbekræftende og stærkt end et kærlighedsforhold hvor intimiteten og spændingen imellem hinanden, vokser dag for dag og år for år.

Jeg tror på at et sådanne forhold er muligt for alle, som har en partner de elsker og som er villige til at prioritere et dagligt arbejde med sig selv, hinanden og den kropslige nærhed. Men det kræver arbejde!

Dette arbejde med par, er Johannes om min største passion. At se og opleve den magi som sker imellem to mennesker, når de bliver guidet på rette vej, får sluppet gamle historier og mindet om det de allerede vidste, men blot havde glemt.

Izzah Kamillah 🦋

NB: Ønsker du mere viden om vores arbejde med par, så kan du læse mere under parterapi og vores onlineforløb “Det sunde parforhold”