Jeg havde mistet sexlysten og vidste ikke hvorfor

Izzah Kamillah

Igennem 10 år havde jeg mistet sexlysten og vidste ikke hvorfor. Jeg lukkede helt ned seksuelt og forstod ikke hvor min lyst, nydelse og sansning blev af. Jeg søgte hjælp på nettet, blandt venner, hos lægen og hos sexologer, men fandt ingen svar, som gav mig sexlysten og sansningen tilbage.

Jeg levede således afskåret fra min krop og femininitet i mange år og overalt hvor jeg søgte svar, mødte jeg kvinder med præcis samme spørgsmål – hvorfor har jeg ikke længere lyst til sex?

Jeg mødte kvinder;

  • som ikke længere sansede under sex
  • som følte, at sex var blevet en pligt
  • som ønskede at sex skulle overstås og tænkes væk

Hvad der kendetegnede disse kvinder var, at de var i et fast forhold, de elskede deres partner og var frustrerede over deres situation. De var således alle ulykkelige i deres situation og ønskede inderligt, at finde tilbage til det sensuelle, erotiske, pirrende og sanselige sex med deres partner.

Jeg stod således ikke alene med den oplevelse af, at have mistet sexlysten, nydelsen og den sensuelle sansning i kroppen. Størstedelen af de kvinder jeg talte med, havde oplevet den manglende sexlyst i kortere eller længere perioder af deres liv og jeg opdagede, at kvindens seksuelle nedlukning, var et langt større problem i vores kultur end vi giver udtryk for.

Når kvinden lukker for det varme vand

Det at miste lysten som kvinde, er helt normalt.
Har du oplevet at lukke ned, så er du ikke alene i den oplevelse og der er ej heller noget galt med dig. Vi alle kender udtrykket, at lukke for det varme vand og har hørt det omtalt i mange forskellige sammenhænge. Vi ser det fx illustreret i film og reklamer, hvor kvinden undskylder hendes manglende lyst til sex med træthed eller hovedpine. Vi ser det også udtrykt i kvindens fraværende blik i sexscener i film, hvor det er tydeligt at se, at hun ikke er ”tilstede” og at hendes tanker er på morgendagens to-do-liste eller blot ønsker det overstået.

Spørgsmålet er, om der rent faktisk er langt mere sandhedsværdi i disse cliché-scener og at vi står med en lagt større udfordring i vores samfund end vi vil kendes ved?

Kvindens seksuelle nedlukning er, som jeg ser det, et samfundsproblem, som vækker store problemer i parforholdet og mange forhold overlever ikke denne svære og ofte uforklarlige tørketid. Og på længere sigt, er det min påstand, at et parforhold slet ikke består uden intimitet og sex.

Vi forstår ikke hvorfor kvindens lyst forsvinder og hvor gnisten bliver af og forsøger det forklaret med sætninger som;

  • måske er forelskelsen ovre?
  • måske er vi vokset fra hinanden?
  • måske er det blot en stresset periode?
  • måske tænder vi ikke længere på hinanden?

Men hvad nu hvis at forklaringen lå et helt andet sted og som kunne skabe forståelse for kvindens reaktioner i krop og nervesystemet? Hvad nu hvis, at man igen kunne finde tilbage til sansningen, nydelsen og lysten?Berøringskunsten forløser kvinden

I min søgen efter svar mødte jeg Berøringskunsten igennem Johannes Brormand, som har udviklet denne kropslige og berøringsmæssige tilgang til kvindens krop ud fra hans arbejde med et tusindtal af kvindelige klienter – heraf mange seksuelt traumatiserede. Berøringskunsten indeholder også aspekter af den tantriske praksis og berøring. Det er denne tilgang til berøring samt Johannes store erfaring og viden inden for området, som har hjulpet mig tilbage til sansningen, nydelsen og lysten igen.

Mange mennesker føler sig ensomme, selvom at de har en partner og både mænd og kvinder udtrykker deres frustrationer over den manglende intimitet, dybde og nærvær hinanden imellem. Berøringskunsten er fantastisk velegnet for par, som ønsker at forbinde sig dybere ved at bruge berøring som kommunikationsmiddel til at komme tættere sammen.

Mange af os har aldrig oplevet denne form for lyttende berøring, hverken som giver eller modtager. Det er en måde at kommunikere dybt på uden ord og nogle gange kan det opleves, som at blive rørt i og ved sjælen. Det er en tilgang til kroppen, som befordrer kvindens tryghed hvilken er nødvendig, for at hun overhovedet kan hengive sig til sin forløsning.

Årsagerne til kvindens seksuelle nedlukning 

Jeg er siden mit møde med denne tilgang til berøring, blevet bevidst om, at kvinder ikke behøver at have være udsat for en decideret voldtægt, førend kroppen kan agere som om, at den har oplevet dette – og lukker ned seksuelt. Blokeringer og shock i krop og nervesystem kan også opstå fra episoder fra barndommen, som har chokeret vores nervesystem og som herefter kommer til syne i en anden afskygning i vores intimrum med en partner. Ligeledes kan det at have sex uden at være tændt og blive penetreret for tidligt have samme reaktion i nervesystemet.

Kroppen oplever således et overgreb, uden at vi med sindet forstår det.

Når jeg ser tilbage på tiden hvor jeg var seksuelt nedlukket, så mindes jeg, hvor ofte jeg har haft sex, uden egentligt at have haft lyst til det og været klar til penetrering. Jeg blev aldrig våd og troede, at det var helt normalt qua det store udvalg af glidecremer, som findes på markedet. Jeg har siden hen erfaret, at med den rette tilgang og berøring af kroppen, kan den blive aktiveret og gøre det som er naturligt for kroppen – nemlig… at blive våd.

Og det er her at Berøringskunsten, kan skabe mirakler for kvinden og hjælpe hende til at hengive sig til sin egen krop, sansning og nydelse. Det er her, at hun finder tryghed hos manden/giveren og kan forløses dybt inde i både krop og sjæl.

Ønsker du at vide mere om berøring af kvindens krop og hendes forløsning?

Vi udbreder os meget om den seksuelt nedlukkede kvinde og årsagerne hertil på vores hjemmeside og de sociale medier, ligesom vi også underviser i hendes åbning og blomstring. Nedenfor kan du læse lidt om hvor du finder mere om emnet.

LIVES: Du kan enten se med på vores mange LIVES på Facebook, som starter op her i efteråret. Bliv medlem af vores lukkede facebookgruppe, hvor vi annoncerer kommende LIVES. https://www.facebook.com/groups/225212215737919

Online-forløb: Køb vores online-forløb ”Det sunde parforhold”, hvor Modul 2 bla. guider ind i berøringen af hendes krop, vist på min krop. https://detsundeparforhold.dk/online/

Workshops: Deltag i en af vores mange workshops og workhop-forløb. Vi har både forløb til dig som er single eller dig som har en partner. https://detsundeparforhold.dk/workshopforlob/

Kærligst
Izzah 

 

Få de seneste nyheder via vores nyhedsbrev her: www.detsundeparforhold.dk/nyhedsbrev 
og se meget mere på de sociale medier nedenfor:

► YouTube:
www.youtube.com/@IzzahxJohannes
 ► Det sunde parforhold:
www.facebook.com/groups/225212215737919
► Tantra Danmark:
www.facebook.com/groups/652645138206479