Hvornår er man seksuelt såret?

Man er seksuelt såret når ens krop og nervesystem blokerer i situationer, som minder om de tidligere oplevelser, hvor man blev såret. 

Der kan være mange symptomer på at være seksuelt såret eller traumatiseret, ligesom der kan være lige så mange årsager hertil. Er vi blevet såret i det intime rum, så opleves det ofte som en distancetagen til vores partner eller intim kontakt til andre mennesker eller en holden sig selv tilbage. Ofte føler kvinden, at hun ikke kan hengive sig til sin nydelse og sin partner i det seksuelle rum og går måske på kompromis med sig selv og sine behov. Fortsætter denne overskridelse af egne grænser – som ofte er ubevidste for sindet, men særdeles bevidste for kroppen – så vil kvinden forskanse sig mere og mere og ofte lukke ned seksuelt.

Den modsatte yderlighed er også mulig, hvor den seksuelt sårede kvinde bliver promiskuøs og grænseløs i det seksuelle. Ofte ser hun ikke selv denne grænseløshed men mærke måske en følelse af at være umættelig eller tom inden i.

Uanset ens reaktioner i det intime og seksuelle rum, så er det vigtigste, at man får bevidsthed om sine sår og reaktionsmønstre, så man kan få healet og forløst den smerte der ligger dybt nede. En af mine tidligere klienter, kommer fra en incestuøs barndom og oplevede for første gang at føle glæde i sit liv.

Hun skriver:

“At nå målet frihed plus mærke den tilhørende glæde er et mirakel, som jeg hverken havde turde håbe eller tro på.”
– Birne Andersen

     Ofte kommer kvinder til mig, fordi de føler, at de er disconnected fra deres krop og sanseliv. De har måske vanskeligt ved at finde ind til lysten ved livet eller måske endda sexlivet. De oplever at have mistet kontakten til det feminine i dem selv og mangler deres power og intuition.

Dette kan skyldes svære oplevelser fra tidligere i livet som fx overvældende oplevelser eller seksuelle overgreb. Men det kan også skyldes ikke at være blevet mødt i det seksuelle og gentagende gange  oplevet, at sex ikke var på hendes præmisser men måske handlede om hans begær, mål og udløsning.

Pligt-sex eller sex hvor kvinden ikke er tændt og våd, kan opleves som et overgreb på hendes nervesystemet og lukke hende ned sanseligt og seksuelt. På samme måde kan den sex som fremvises i meget porno, være overvældende for kvindens system og sætte sig som blokeringer i hendes nerve -og energisystem.

Mange kvinder oplever dette, men ved ikke hvordan de skal finde hjem igen. Det er her, at jeg kan hjælpe


Johannes Brormand 

Få de seneste nyheder via vores nyhedsbrev her: www.detsundeparforhold.dk/nyhedsbrev 
og se meget mere på de sociale medier nedenfor:

► YouTube:
www.youtube.com/@IzzahxJohannes
 ► Det sunde parforhold:
www.facebook.com/groups/225212215737919
► Tantra Danmark:
www.facebook.com/groups/652645138206479