fbpx

Når lysten og nydelsen forsvinder og hvordan Johannes Brormand hjalp mig tilbage til ”livet” gennem kropsterapi

Berøringskunsten

Jeg har været seksuelt nedlukket i over 10 år og forstod ikke hvor min lyst, nydelse og sansning blev af. Jeg søgte hjælp hos venner, på nette og hos sexologer, men fandt ingen svar, som gav mig lysten og sansningen tilbage.

Jeg levede således afskåret fra min krop og femininitet i mange år og overalt hvor jeg søgte svar, mødte jeg kvinder med præcis samme spørgsmål – hvor blev min lyst og nydelse af?

  • Jeg mødte kvinder, som ikke længere sansede under s€x
  • Jeg mødte kvinder, som følte, at s€x var blevet en pligt
  • Jeg mødte kvinder, som havde mistet lysten og under s€x tænkte på morgendagens opgaver frem for at være nærværende med deres partner

Hvad der kendetegnede disse kvinder var, at de alle var i et fast forhold, de elskede deres partner og var frustrerede over deres situation. For de ønskede at finde tilbage til det sensuelle, erotiske, pirrende og sanselige med deres partner.

Jeg stod altså ikke alene med den oplevelse af at have mistet s€xlysten, nydelsen og den sensuelle sansning i kroppen. Størstedelen af de kvinder jeg talte med, havde oplevet dette i kortere eller længere perioder af deres liv og jeg opdagede, at kvindens s€ksuelle nedlukning, var et langt større problem end jeg vidste.

Når kvinden lukker for det varme vand
Det at miste lysten som kvinde, er helt normalt.

Har du oplevet at lukke ned, så er du ikke forkert og der er ej heller noget galt med dig. Det er en samfundsudfordring og der er som regel en rigtig god forklaring på, at lysten og måske også sensitiviteten under s€x, er forsvundet.

Vi alle kender udtrykket, at lukke for det varme vand og har hørt det omtalt i mange forskellige sammenhænge. Vi ser også kvindens nedlukkethed illustreret i film, hvor hun undskylder hendes manglende lyst til s€x med træthed eller hovedpine. Vi har også alle set kvindens fraværende blik i s€xscener i film, hvor det er tydeligt at se, at hun ikke er ”tilstede”, men tydeligt er ved at gennemgå morgendagens to-do-liste og blot ønsker det hele overstået.

Kvindens s€ksuelle nedlukning er et samfundsproblem, som vækker store problemer i parforholdet og mange forhold står ikke distancen. Et parforhold holder ikke til at s€x´en og intimiteten forsvinder!

Vi forstår ikke hvorfor kvindens lyst forsvinder og hvor gnisten blev af men forklarer det med, at ”den indledende forelskelsesrus er dampet af”, ”vi har for travlt” eller ”vi er vokset fra hinanden”.

Men hvad nu hvis der kunne gives helt andre forklaringer herpå? Forklaringer som skaber forståelse for hvad som er sket i kroppen og giver dig/jer mulighed for at ændre nogle ting og få lysten, nydelsen og sansningen tilbage?

Blokkeringer på kropsplan
I min søgen efter svar mødte jeg Johannes Brormand Søndergaard, som bl.a. er krops -og psykoterapeut og som har haft et tusindetal af kvindelige klienter. Johannes har i sin tid som terapeut, haft mange klienter med seksuelle traumer pga. fx voldtægt og incest. Johannes havde derfor arbejdet indgående med kvindens seksuelle nedlukkethed og kendte til årsagerne hertil. Han fortalte mig, at man ikke behøver at have være udsat for en decideret voldtægt, førend at kroppen kan agere, som har den været voldtaget – og lukke ned s€ksuelt. Blokeringer og chok i krop og nervesystem kan fx også komme ved at have s€x uden at være tændt og blive penetreret for tidligt.

Og her slog det mig, hvor ofte jeg har sagt ja til s€x uden egentligt at have lyst og hvor mange forskellige mærker af glidecreme der står på hylderne i både Matas og på Apoteket. Sidstnævnte udtrykker igen det samfundsproblem, som jeg mener vi har.


Min oplevelse af at være i kropsterapi hos Johannes Brormand Søndergaard
Nedenfor finder du to korte videoer.

I den første video, fortæller jeg om hvad jeg oplevede under kropsarbejdet, da jeg gik i terapi hos Johannes. Jeg fortæller om hvordan min krop reagerede under forskellige øvelser og hvad som var årsagen til, at jeg lukkede ned s€ksuelt igennem 10 år.

I den anden video, fortæller Johannes om hvordan han arbejder i sin kropsterapi og hjælper kvinder med forløsning af deres blokeringer i både krop, sind og nervesystem.

  1. ”Izzahs fortælling om traumeforløsningen hos Johannes”

NB: Tryk på Play-ikonet for at se videoen – ikke Titlen på videoen. https://vimeo.com/734116087

  1. ”Kropsarbejdet”

NB: Tryk på Play-ikonet for at se videoen – ikke Titlen på videoen. https://vimeo.com/734302421

Du kan læse om Johannes Transformation -og Traumeterapi her: https://detsundeparforhold.dk/traumeterapi/ og sende ham en mail på info@detsundeparforhold.dk hvis du ønsker hans hjælp eller har spørgsmål.

Du er også meget velkommen i vores Facebookgruppe ”Det sunde parforhold” hvor vi har mange timers videomateriale om bl.a. kvindens s€ksuelle nedlukning, om hvordan man kommer tilbage til s€x -og intimlivet i sit parforhold, om den ærefulde berøring og meget mere. Bliv medlem her: https://www.facebook.com/groups/225212215737919

Jeg håber, at denne lille artikel har været en håndsrækning til de af jer, som står i den frustrerende og umiddelbart uforklarlige situation, at være lukket ned s€ksuelt. Du er ikke forkert og du kan sagtens komme tilbage til det juicy, lystende, nydelsesfulde og sanselige igen!

Izzah Kamillah 🦋